Skip to content

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Μετά την ολοκλήρωση της 4ης Ομαδικής Έκθεσης Ζωγραφικής «Σιωπή Λαλέουσα» του Πειραματικού Εργαστηρίου Τέχνης του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Χανίων, που πραγματοποιήθηκε στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων 2 έως 13 Φεβρουαρίου 2011, αισθανόμαστε βαθύτατα την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, όλους όσους συνέβαλαν στην ιδιαίτερα επιτυχή πραγματοποίηση της.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Θεοδωράκη Παύλο, τέως Πρόεδρο του Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η έκθεση μας, καθώς και τους συνεργάτες του κο Κουπίδη Σωτήρη και Κα Βάνια Κατράνη για την σημαντική συνδρομή τους, στην σύλληψη της ιδέας για πραγματοποίηση Έκθεσης Ζωγραφικής στην Αθήνα καθώς και στην υλοποίηση αυτής.

Επίσης την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη που μας προσέφεραν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στην ομάδα του «Καλειδοσκόπιου» για την άψογη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια τους, τόσο σε ζητήματα διοργάνωσης, όσο και κατά τη διάρκεια υλοποίησης της έκθεσης. Χωρίς την κα Φαφαλιού Μαρία , την Κα Ζωή Καρούστα ,τους συνεργάτες τους και τους εθελοντές, η έκθεση δεν θα είχε πραγματοποιηθεί με τόση επιτυχία.

Ευχαριστούμε ακόμη την ΑΝΕΚ LINES ως χορηγό μεταφοράς ,τον κο Φρατζεσκάκη Ματθαίο (εφημερίδα Πυξίδα της Πόλης ) και τον κο Παπά Δημήτρη ραδιοφωνικό παραγωγό ,για την αφιλοκερδώς δημιουργία του ραδιοφωνικού spot της έκθεσης, καθώς και όλα τα ηλεκτρονικά, ραδιοφωνικά και έντυπα μέσα επικοινωνίας, που προέβαλαν την έκθεση μας στην Αθήνα και αλλού , με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κυρίως ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες μας έναν - έναν ξεχωριστά , οι οποίοι καταθέτοντας κομμάτι της ψυχής τους, δημιούργησαν αξιόλογα έργα τέχνης, που θαυμάστηκαν και εκτιμήθηκαν για την αισθητική, την ποιότητα αλλά και για την ιδιαίτερη σημειολογία τους .

Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους επισκέφθηκαν την έκθεση, συναλλάχθηκαν, αναστοχάσθηκαν, αμφισβήτησαν, συναισθάνθηκαν και «ταξίδεψαν» μέσα από την έργα των δημιουργών μας, εξαίροντας με θέρμη τη «Σιωπή Λαλέουσα», για την σημασία και για τα πολλαπλά μηνύματά της.

Γιατί αυτός ήταν ο σκοπός της Έκθεσης. Να αποτελέσει γεγονός παιδευτικής σημασίας για όλους μας σε θέματα ευαισθητοποίησης, και αποδοχής του διαφορετικού. Ένα ζωντανό παράδειγμα ότι είναι δυνατόν έγκλειστοι των ψυχιατρείων να μπουν ξανά στο προσκήνιο, να αλλάξουν, να βγάλουν εισόδημα, να επανενταχθούν στην κοινωνία. Τέλος να αποτελέσει σημείο και αφετηρία γνώσης και μια απόδειξη πίστης στη δυνατότητα του ανθρώπου για μια πιο ελεύθερη, πιο ανθρώπινη και πιο αξιοπρεπή κοινωνία.

Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης

Τομέα Ψυχικής Υγείας Ν. Χανίων (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.)

 
com_koispe
books_pdf

eng_flag Chania Social Cooperative
for Mental Health Users

In 1999 the Greek government established, as a part of general mental health reform program, a legal framework (law 2716/99, article 12) that supports the setting up of social Co-operatives with Limited liability for the target group of mentally ill persons.

Read more